SteelSeries'in bünyesine kattığı Nahimic, özellikle müzik ve oyun konusundaki ses deneyimini oldukça zirveye çıkarıyor. Bu araca ilk MSI bilgisayarımda denk gelmiştim ve fark bariz şekilde belli oluyor. Başlarda anakarta gömülü bir destek olarak düşünüyordum fakat durum biraz farklıymış. Ekipmanın da Nahimic destekliyorsa bunun nimetinden faydalanabiliyorsun. MSI IMMERSE GH50 kulaklığımda bu aracı ilk olarak MSI'ın yayınladığı "Nahimic for Headset" programıyla kullanıyordum. Daha sonra kapsamlı Nahimic aracını da bu kulaklıkla kullanabildiğimi fark ettim.
Ama bazı sorunları yok değil. Mesela oyun ve Discord arası ses deneyimi bazen bug'a giriyor. Ses anlık yankıya düşüyor ya da bozuluyor. Oyun sırasında bunu yaşamak da epey gıcık. Hatta bunu çözmek bazen Discord'tan çıkıp girmeyle, bazen aracı görev yöneticisinden kapatıp açmakla düzeliyor. Nadir de olsa bazen sadece bilgisayarı yeniden başlatmakla çözüme ulaşıyor.
İşin en kriz anı aracın kalıcı bir bug'a girmesiyle oluşuyor. Bu olduğunda bilgisayarını yeniden bile başlatsan ses sorunu çözelemiyor. Topluluk forumlarında bu durum sıkça dile getirilmiş ve Nahimic için "GenericNahimicRestoreTool.exe" isimli bir araç yayına alınmış. Kullanımı epey kolay.
Nahimic'le ilgili sorun yaşıyorsan bu araç programı onarıyor ve gayet işe yarıyor. Ben indirip bir köşede tutuyorum. Ayda/yılda 1 lazım oluyor.
Aracı buradan indirilebilirsin.
Buradaki içeriği görebilmek için giriş yapmalısın.
Aracı yönetici olarak çalıştırmayı unutma.